Djembe Workshop

Djembe workshops voor beginners tot vergevorderden.

Naast de lesen op djembe en doundoun bied ik ook de mogelijkheid om groepsgewijs een djembeworkshop te volgen.

Workshops zijn zowel mogelijk in mijn eigen studio te Rotterdam (Studio Kawienbi, maximaal 20 deelnemers) als op locatie (maximaal 25 deelnemers). Het adres van Studio Kawienbi is insulindestraat 68, 3038JB Rotterdam, gelegen in één van de historische Hofbogen onder de voormalige Hofpleinlijn.

 

Voor Beginners:

Deze djembeworkshop is geschikt voor mensen die nog nooit djembe gespeeld hebben. Ik geef djembeworkshops voor bedrijven, instellingen, scholen, vrijgezellenfeesten etc. Een djembeworkshop voor beginners bestaat in de regel uit het aanleren van een aantal eenvoudige partijen die samen een muziekstuk vormen. Het groepsproces en het onderlinge plezier staat hierbij voorop. Mensen zijn meestal verbaast over hoe men op eenvoudige wijze in relatief korte tijd een klinkend resultaat bereikt. Naast het geven van een djembeworkshop kan ik U ook een aantal tips geven om er in Rotterdam een leuke en gezellige dag van te maken, opdat de door U georganiseerde dag een gegarandeerd succes wordt.

Voor gevorderden:

Deze workshops zijn bedoeld voor djembe en doundounspelers die als groep samenspelen. Ik geef met name les in moderne arrangementen, solo’s en variaties. Ikzelf ben een leerling van Arafan Touré, een meesterdrummer van de Sousou, en een groot vernieuwer op djembégebied.
In een workshop djembe, doundoun en eventueel krin (spleettrommel) ga ik altijd uit van de in de groep aanwezige kwaliteiten, die ik door gerichte oefeningen verder probeer te ontwikkelen. In de ruim 30 jaar dat ik zowel djembe, doundoun als een aantal andere percussie-instrumenten speel, heb ik een ruime kennis verkregen van zowel de traditie als het modernere balletrepertoire, en ik beschik over een open mentaliteit die niet vast zit aan zo hoort het of zo moet het. Ik geloof dat het goed is om te zoeken naar vernieuwing en dat zulks mogelijk is met respect voor de oorsponkelijke traditie.
Een workshop kan worden gegeven in mijn eigen oefenruimte te Rotterdam, maar ik kan onder voorwaarden ook op locatie komen.